Folosite in fizioterapie de foarte multi ani, ultrasunetele sunt utiliate astazi si in medicina estetica datorita numeroaselor si variatelor efecte benefice. Se recomanda folosirea ultrasunetelor in special pentru reducerea celulutei, pentru diminuarea depozitelor de grasime, pentru eliminarea vergeturilor si pentru a imbunatati aspectul pielii.

    Ultrasunetele s-au dovedit a fi extrem de eficiente in special in tratarea celulitei, imbunatatind circulatia linfatica si sanguina din zonele afectate. Astfel, ultrasunetele au capacitatea de a distruge puntile de legatura dintre celulele de grasime, crescand astfel eficienta tratamentului in combaterea celulitei. In plus, stimuleaza metabolismul, ajutand la scaderea in greutate si imbunatateste structura de colagen a pielii.

In prezent, ultrasunetele sunt extrem de folosite si datorita capacitatii lor de a introduce produse cosmetice si medicamente in piele prin canalele excretoare ale glendelor sebacee. Astfel, sunt introduse in piele geluri care contin compusi eficienti in combaterea celulitei, a vergeturilor si in activarea metabolismului lipidic.

    Ultrasunetele au si un efect de lifting al pielii deoarece prin vibratiile ultrasonice create este stimulata sinteza de colagen, de elastina si de acid hialuronic. In plus, prin acest tratament se creaza un efect de micromasaj, care stimuleaza drenajul limfatic, reducand edemul.

    De asemenea, este stimulata eliberarea toxinelor din celule si transferarea lor in sistemul limfatic. In plus, propagarea undelor ultrasunete ajuta la controlul oxidarii celulare si la activarea melaninei sub piele. Astfel, ultrasunetele au efect de inalbire. Experimentele efectuate in acest sens au condus la concluzia ca ultrasunetele fac ca melanina sa treaca prin vasele de sange sau sistemul limfatic in rinichi unde se elimina din corp prin urina.