Atunci cand dorim sa ne bronzam rapid si vremea nu ne permite sau nu putem ajunge la plaja, apelam la solutii alternative. Solarul este una din metodele cele mai la indemana. Efectul este vizibil aproape imediat, conditionat fiind de tipul de piele si de durata expunerii.

Bronzarea la solar difera de bronzarea naturala prin timpul de expunere si prin modalitatea de control a razelor UV, tocmai pentru a reduce pericolul de provocare a arsurilor. Daca pentru un bronz natural sanatos trebuie sa stam la plaja doar dimineata pana la ora 10.30 -11.00 si dupa-amiaza, dupa ora 16, pentru a ne feri de razele inflarosii, solariile filtreaza razele ultraviolete.

De asemenea, bronzatul la solar permite o expunere completa iar rezultatul este un bronz mai uniform. In plus s-a constatat ca expunerea la razele UV controlate are un efect pozitiv si asupra psihicului uman: reduce starile depresive, elimina stresul, relaxeaza si actioneaza asupra bunei dispozitii. Gama de solarii este foarte variata, ele fiind gandite astfel incat sa ofere tuturor posibilitatea de a se bronza uniform si placut, indiferent de pigmentul pielii.

Aparatele ofera posibilitatea setarii lor in functie de tipul de piele, acesta fiind cel care determina modul de bronzare. Expunerea la solar trebuie facuta repetitiv, la intervale mici de timp.